Wilvdvleuten » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 10 van 14 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Eten in Amerika, fastfood en regionale keukens

Eten in Amerika, fastfood en regionale keukens

Als men naar de Verenigde Staten gaat, wil men toch wel graag weten wat de Amerikanen eten. Wat we weten, is, dat veel Amerikanen te dik zijn. Op elke hoek van elke straat staat wel een fastfood resta… Buitenlands, 25-12-2009
Het dekken van een mooie tafel en bedienen aan tafel

Het dekken van een mooie tafel en bedienen aan tafel

Als men gasten ontvangt, is het leuk om de tafel mooi te dekken. Liefst zoals het hoort! Wat informeler kunnen tafellopers worden neergelegd en kan men bestek op de servetten aan de rechterkant leggen… Diversen, 06-01-2012
Indische rijsttafel: recepten met vlees, kip en vis

Indische rijsttafel: recepten met vlees, kip en vis

De Indische keuken is zeer gevarieerd. De gerechten zijn veelal gebaseerd op een mengsel van kruiden met de vijf basiskruiden: ketoembar, djintan, sereh, laos en djahé. Deze kruiden, vaak ook gemengd… Buitenlands, 17-05-2008
Indische rijsttafel: vegetarische recepten en bijgerechten

Indische rijsttafel: vegetarische recepten en bijgerechten

De Indische keuken is een fantastische keuken om aan uw fantasie gehoor te geven. Voor de liefhebbers van de Indische keuken zijn recepten een grote uitkomst. Bijvoorbeeld om te weten welke kruiden er… Buitenlands, 17-05-2008
Inmaken van vlees en vis, een vergeten kunst

Inmaken van vlees en vis, een vergeten kunst

Onder inmaken verstaat men het geschikt maken van levensmiddelen om ze lange tijd te kunnen bewaren. Levensmiddelen bederven door de inwerking van bacteriën, die in de lucht voorkomen. Als we onze pot… Bereiding, 07-01-2012
Jam, gelei, marmelade en stroop maken, en confijten

Jam, gelei, marmelade en stroop maken, en confijten

Het inmaken van levensmiddelen doet men om ze lange tijd te kunnen bewaren. Vroeger, toen in ons land niet het hele jaar door alles te krijgen was, waren alle huisvrouwen elke herfst bezig om groenten… Bereiding, 06-01-2012
Kreeftensoep en -salade, lamsschouder en aardappelgratin

Kreeftensoep en -salade, lamsschouder en aardappelgratin

Voor een mooi diner, bereid voor vier personen, is het leuk om eens helemaal zelf een bisque d'homard te maken, een kreeftensoep. Of een kreeftsalade. Aan de kreeft kunt u op meerdere manieren komen:… Recepten, 28-12-2010
Recept van lamsbout met aardappelgratin en paprikasoep

Recept van lamsbout met aardappelgratin en paprikasoep

Het dagelijks zien van allerlei kookprogramma's op de televisie roept op tot het zelf in de keuken gaan staan. Recepten van over de hele wereld worden u aangeboden en u hoeft ze maar te volgen om een… Recepten, 13-07-2010
Recepten Indische kip ketjap, kerrie, panggang en setan

Recepten Indische kip ketjap, kerrie, panggang en setan

Indische kip is geschikt voor allerlei doeleinden. Natuurlijk kan het gerecht altijd gegeten worden bij een Indische rijsttafel, maar ook los daarvan is het een heerlijk "snoepgerecht". Men kan het se… Buitenlands, 19-01-2012
Recepten Indische kip, ajam, Brandal kip en kippensoep

Recepten Indische kip, ajam, Brandal kip en kippensoep

Kip is voor iedereen een lekker stuk vlees. Gemakkelijk te bereiden, en van alle stukken van de kip is iets heerlijks te maken. Bij de Indische rijsttafel is het een van de vleesgerechten, of men maak… Buitenlands, 05-01-2012